Forskerpanel

Et forskerpanel (utenom det vanlige) om humor og frykt

Selv forskerpanelet byr på en hvis fare for latter. Forskerpanelet vil bestå av usedvanlig korte og poengterte innlegg om humor og frykt, etterfulgt av en kort sekvens med spørsmål fra salen. Panelet er i et format som passer for publikum som lett kjeder seg.

feature_stretch

Mona Abdel-Fadil

Mona Abdel-Fadil (Institutt for Medier og Kommunikasjon, UiO) er noe så sjeldent som en akademiker med humor og livsgnist. Le eller dø er bokstavelig talt livsmottoet hennes. Mona er hovedansvarlig for arrangementet og vil være konferansier. 

Photo: UiO
Photo: UiO
Photo: UiO
Photo: UiO

Steffen Krüger

Steffen Krüger (Institutt for Medier og Kommunikasjon, UiO) har blant annet forsket på hva som er så genialt med karikaturer, og hvorfor de er både elsket og hatet verden over. I og med at Steffen opprinnelig er tysk sier det seg selv at hans interesse for humor er rent sosiologisk.

Bente Kalsnes

Bente Kalsnes (HIOA) har sannsynligvis norsk verdensrekord i engasjert forskningsformidling om alt som har med sosiale medier å gjøre.

Foto: Sonja Balci / HiOA
Foto: Sonja Balci / HiOA
Kai_Schwind

Kai Hanno Schwind

Kai Hanno Schwind (Westerdals) er en tysk humorforsker – en sammensetning mange mener er ubegripelig. Siden han selv ikke eier humoristisk sans må han forske på hva som får andre til å le.  Kai vil dele sine innsikter om både humor og frykt på Le eller Dø.

Thomas Hegghammer

Thomas Hegghammer (Forsvarets Forskningsinstitutt) er terrorforsker og jobber til daglig med å spre frykt. Få vet at han også er en ledende ekspert på jihadist-humor og terroristers seksualliv.

Photo: Christian Vinculado Tandberg/FFI
Photo: Christian Vinculado Tandberg/FFI
Liv Ingeborg Lied

Liv Ingeborg Lied

Liv Ingeborg Lied (Det Teologiske  Menighetsfakultet) er professoren som bokstavelig talt kan alt mellom himmel og jord og kan peke på om hva som er morsomt med frykten for verdens undergang.